• Foto van de mijn

    Foto van de mijn

  • Workshop slijpen

    Workshop slijpen

  • Documentatie

    Documentatie

Sinds 19/03/2020 heeft Tony Geldolf als enige in België de erkenning als ambachtsman slijper gekregen van het ministerie FOD Economie. Het is voor het eerst dat er in België een erkenning voor deze ambacht gegeven werd. Het is een erkenning voor het doorgeven van de kennis van het slijpen met passie. Meer dan 10 jaar geeft Tony Geldolf met enthousiasme workshops slijpen. Het doelpubliek is: horeca en keuken, boekbinders, tuiniers, lederbewerkers, houtbewerkers, chirurgen, restaurateurs, jagers, bosbeheerders, klompenmakers ...

De firma Sharptools verkoopt reeds 15 jaar de beste natuurlijke afwetstenen van de wereld. Deze unieke Belgische slijpstenen zijn wereldwijd geprezen door mensen die zich nog scheren met een open scheermes. Je kan ze ook vinden in de keuken van bekende chef koks voor het vlijmscherp maken van Japanse messen. Zelfs in de Europese keukens komen ze meer en meer voor. 

In die periode bleek dat de klanten het belangrijk vonden om de goede slijptechniek aan te leren. Dit was de start voor onze vele workshops "Slijpen en correct onderhouden van messen".

No brand