Winkelwagen

Waar waren we zoal te zien?


Boekbindbeurs Sint-Niklaas
De boekbindbeurs is een inspirerende vakbeurs en een gezellig ontmoetingspunt voor handboekbinders, restauratoren, papierkunstenaars, kalligrafen en alle andere belangstellenden (amateur of professioneel). Gerenommeerde leveranciers uit Nederland, Duitsland, Engeland, België, Frankrijk Denemarken en Oostenrijk bieden hun gevarieerde assortiment aan waaronder allerhande zeer bijzondere papiersoorten, bord, linnen, leder, perkament, accessoires, gereedschappen, apparaten, kalligrafiematerialen, vakliteratuur etc. 

Tuindagen Leeuwergem 
Een weekend bij uitstek voor de "Natuurliefhebbers". Wandelend in het  XVIIIde  eeuws kader van het kasteel park, kunt u er het beste vinden voor uw tuin.
Hier Ignaz aan de stand samen met de baron Baron della Faille.d'Huysse.

De Leydsche Boeckbinder en de Papyrus Boekbinderij 
Deze bedrijven zijn in Nederland de referentie op het gebied van boekbinden. Zij hebben naam gemaakt voor wat betreft het inbinden van scripties, jaargangen, bijzondere uitgaven, etc. Ze restaureren boeken en organiseren workshops en cursussen over het boekbinden in al zijn aspecten. Boekbinders maken dikwijls gebruik van een zeer speciaal mes (schalmmes) voor het dunnen van leder. Het werken met, en het slijpen van deze messen vraagt veel oefening.
 

De Belgian Knife's Society
De Belgian Knife’s Society (BKS) is een vereniging zonder winstoogmerk die de instandhouding van het messenmakers ambacht tot doel heeft. De BKS staat open voor allen die een passie hebben voor messen en/of dit ambacht geheel of gedeeltelijk wensen te beoefenen. Dit ambacht omhelst naast metaal –en houtbewerking ook het smeden, graveren, en vervaardigen van schedes en getuigt zoals elke ambachtelijke handenarbeid van de wil tot creativiteit.
Yggdrasil
Yggdrasil is een didactisch-ecologische ontmoetingsplaats voor permacultuur of duurzame landbouw.
We willen in de praktijk laten zien hoe je tuin te laten groeien tot een plek om van te genieten, en tegelijk voedsel en kruiden te kweken op een manier die de natuur ondersteunt.
Alden Biesen
Ook dit najaar sieren de mooiste en meest originele bloemencreaties vier dagen lang het domein van Landcommanderij Alden Biesen in Belgisch-Limburg.
Tijdens deze jaarlijkse Bloemschikhappening zorgt een internationaal team van toonaangevende stylisten en topfloristen voor een adembenemend parcours doorheen de schoonheid en kleurenweelde van bloemen in alle vormen.
En met als thema 'From Russia with love' belooft deze editie extra luxueus te worden. 
Hexs Garden
Het is de bedoeling enerzijds plantenverzamelaars in de gelegenheid te stellen kwalitatief hoogwaardige en exclusieve planten en producten te verwerven en anderzijds een trefpunt te zijn voor specialisten. Zij streven ernaar dat Hex synoniem staat voor collecties en zeldzame planten

Beervelde
Het domein Park van Beervelde, dichtbij Gent, ligt in het hart van een streek die bekend is om zijn tuinbouw. De begonia- en azaleateelt voeren er de boventoon. Het meer dan 20ha grote park werd in 1873 ontworpen en aangelegd in Engelse landschapsstijl. Bedoeling van de opdrachtgevers, de Graven de Kerchove de Denterghem, was het park als uitstalraam te laten fungeren voor de toen nog prille Gentse tuinbouw.