Winkelwagen

Links


OVER MESSEN EN SLIJPEN

Opleiding voor het slijpen en afwetten van messen gebruikt in de Agribusiness. Het opleidingscentrum ligt ten zuiden van Lourde (Frankrijk, Midden-Pyrénée), Een volledige opleiding neemt zeven dagen in beslag. 
Het eerste Europees messentijdschrift. Messenmakers. Messen shows. Interviews. Nieuws.
Theorie en praktijk van het slijpen door Steve Bottorff (engels)
Auteur :De Nederlander Henk Bos. Deel 1
Een mooi verhaal over zijn zoektocht naar de Coticule. Dit document bevat een schat van informatie over het slijpen en de natuurlijke slijpstenen. 
Auteur :De Nederlander Henk Bos. Deel 2
Het doel van dit document is het vastleggen van de beschikbare informatie over natuurlijke wetstenen in Europa. Hiermee voorziet hij een ambachtsman van bruikbare informatie om zich te oriënteren en kunnen herkennen van stenen en het kiezen uit de vele aangeboden natuurlijke wetstenen, gebruikt en ongebruikt.
Auteur :De Nederlander Henk Bos. Deel 3. 
Encyclopedie van de natuurlijke afwestenen in Europa.Veel informatie over stenen, groeves, firma's en de geschiedenis van de stenen. Een klepper van 118 pagina's.
Auteur :De Nederlander Henk Bos. Deel 4. 
In dit deel wordt de kennis van Maurice Celis (eigenaar van de Belgische Coticulen), Bart Torfs (master van de website coticule.be over het slijpen met het open scheermes) en de auteur Henk Bos tesamen gebracht. Er wordt hierbij heel veel aandacht besteed aan de eigenschappen van de verschillende coticule lagen. 
Japanese messen en accessoires (frans)
Meetinstrumenten om de scherpte van messen en de levensduur van de snede te bepalen. Toestellen voor het slijpen op industriële schaal (engels)
Fiches techniques du chef Simon over het slijpen van messen op een steen (frans)
Tormek traagdraaiende slijpsteen en accessoires (taalkeuze)
Hulpmiddel voor het instellen van de snijhoek en uitleg over de slijppen (engels)
Spyderco messen en ceramische afwetstenen (engels)
Techniek van het slijpen van Laguiole messen (frans)
OVER INTERESSANTE MENSEN

Filip Verhaeghe, en van jongsaf aan gefascineerd door natuur en tuinbouw. Hij geeft workshops over het werken met zeisen en verkoopt alles om uw gras kort te houden met dit handwerktuig.
Een tuinarchitect die van zijn passie zijn beroep heeft gemaakt. Kan uw tuin gezond maken en geeft workshops over het onderhoud van de natuur.
FORUMS

Engels. Customs & Production knife discussions. Blasesport, collecting, knife making, maintainance, sheatmaking and sales forum.
Belgian Knife Society
In ontwikkeling.

Coticule.be is online als kennis-centrum over Coticules en hun gebruik, maar zonder forum. Op deze site werd gestart met een online helpdesk, voor vragen en/of problemen i.v.m. de Belgische slijpstenen en hun gebruik. De helpdesk wordt opgevolgd door Bart Torfs en een groepje ervaren Coticule gebruikers, maar ook gewone leden kunnen via de helpdesk mekaar met raad en daad bijstaan. De helpdesk is bereikbaar via www.coticule.be/clinic.html . Men dient ingelogd te zijn om toegang te krijgen. Het is een non-profit initiatief. 
Sebastian is een jongen van 32 jaar. Hij begon zoals veel lotgenoten zich te scheren met een open scheermes en zocht een methode om dit mes scherp te houden. Na 2 haar heeft hij heel wat ervaring opgebouwd en zet zijn kennis en ervaring ter beschikking van iedereen die zich wenst te verdiepen in deze wereld.
VARIA